Tajfún Namtheun zoslabol nad Japonskom na tlakovú níž

NETKY.SK • 5 September 2016, 09:02 • 2 min
Tajfún Namtheun zoslabol nad Japonskom na tlakovú níž

TOKIO - Japonské orgány varovali dnes pred zosuvmi pôdy, záplavami a silným dažďom v západnom a južnom Japonsku po tom, ako tajfún Namtheun zoslabol pri prechode nad krajinou na tlakovú níž. Oznámila to agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

V poradí 12. tajfún tejto sezóny vstúpil v noci nadnes miestneho času na pevninu v blízkosti mesta Nagasaki a priniesol prívalový dážď a silný vietor do stredojaponskej oblasti Kinki, v ktorej sa nachádzajú veľkomestá Ósaka a Kjóto, a na štvrtý najväčší japonský ostrov Šikoku,

 

Japonská meteorologická agentúra JMA varovala, že do dnešného poludnia majú uvedené oblasti očakávať zrážky do 150 milimetrov. Zároveň uviedla, že tajfún po prechode cez severnú časť ostrova Kjúšu zoslabol na tlakovú níž.

 

Pred necelým týždňom sa severovýchodom Japonska prehnal tajfún Lionrock, ktorý po sebe zanechal 19 obetí na životoch a ôsmich nezvestných. V prefektúre Iwate uväznili zosuvy pôdy a záplavy, ktoré tajfún vyvolal, asi 700 obyvateľov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies