Tajfún Namtheun zasiahol južné Japonsko

NETKY.SK • 5 September 2016, 08:18 • 2 min
Tajfún Namtheun zasiahol južné Japonsko

TOKIO - Tajfún Namtheun zasiahol dnes najjužnejší z hlavných japonských ostrovov Kjúšu, kde úrady varovali obyvateľov pred záplavami, zosuvmi pôdy, vysokými vlnami a rozvodnenými riekami.

slovakia

left justify in out

V poradí 12. tajfún tohtoročnej sezóny by mal priniesť silný vietor a prívalové dažde do rozľahlých oblastí západného a južného Japonska po tom, ako jeho oko v noci na dnes miestneho času prešlo nad pevninu neďaleko mesta Nagasaki.

 

Ráno miestneho času sa centrum tajfúnu nachádzalo 70 kilometrov západne od mesta Šimonoseki. Útvar sa pohyboval severovýchodne rýchlosťou 20 kilometrov za hodinu (km/h) so stálou rýchlosťou vetra okolo 65 km/h a nárazmi do 108 km/h, vyplýva z údajov Japonského meteorologického úradu. Ten predpovedá, že Namtheun neskôr v priebehu dňa zoslabne na tropickú tlakovú níž.

 

Pred necelým týždňom sa tajfún Lionrock prehnal severovýchodom Japonska, kde po sebe zanechal 19 obetí na životoch a ôsmich nezvestných.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies