Tajfún Hagupit bičuje Filipíny, obete zatiaľ nie sú hlásené

NETKY.SK • 6 December 2014, 15:39 • 2 min
Tajfún Hagupit bičuje Filipíny, obete zatiaľ nie sú hlásené

MANILA - Tajfún Hagupit dnes už začal bičovať východ Filipín, kde ušlo do bezpečia vyše 650.000 ľudí. Zatiaľ nie sú hlásené žiadne obete na životoch. Informovali o tom tlačové agentúry AP a DPA.

slovakia

left justify in out

Filipínsky meteorologický úrad uviedol, že vietor sprevádzajúci tajfún Hagupit dosahoval rýchlosť 175 kilometrov za hodinu a v nárazoch až 210 kilometrov za hodinu. Tajfún dorazil na pevninu dnes večer v meste Dolores v provincii Východný Samar.
      

Vietor s prudkým lejakom spôsobili výpadky elektriny a rúcali stromy v Dolorese, ako aj v ďalších mestách na východnom pobreží - potom tajfún zamieril viac do vnútrozemia do regiónu, ktorý ešte stále trápia následky vlaňajšieho novembrového ničivého tajfúnu Haiyan. Ten si vyžiadal obrovské počty obetí na životoch a škody na majetku, pričom zahynulo alebo je nezvestných celkovo 7300 ľudí.
      

Filipínska armáda so 120.000 vojakmi je v stave najvyššej pohotovosti, aby mohla okamžite zasiahnuť a pomôcť pri katastrofe.
      

Hoci tajfún s najväčšou pravdepodobnosťou nedosiahne silu tajfúnu Haiyan, vietor a lejaky Hagupita sú natoľko prudké, že spôsobia obrovské škody v chudobnom regióne, ktorý sa len spamätáva z prírodného živlu z roku 2013.
      

Obyvateľ mesta Dolores dnes uviedol: "Sme v úplnej tme. Jediné svetlo pochádza z bleskov."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona