Tajfún Čaba sa blíži k západnému pobrežiu Japonska

NETKY.SK • 5 Október 2016, 10:07 • 2 min
Tajfún Čaba sa blíži k západnému pobrežiu Japonska

TOKIO - Silný tajfún Čaba sa blíži k západnému pobrežiu Japonska. Tamojší meteorológovia varovali obyvateľov pred silným vetrom, dažďom a vysokými vlnami, uviedla dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Čaba, v poradí už 18. tajfún tohtoročnej sezóny, priniesol podľa Japonskej meteorologickej agentúry (JMA) dnes ráno prívalové dažde do niektorých oblastí japonských ostrovov Šikoku a Kjúšu.
Meteorológovia predpovedajú do štvrtka rána zrážky až do 200 milimetrov na ostrove Šikoku a v regióne Kansai na ostrove Honšú. V severnej časti ostrova Kjúšu by zrážkové úhrny mohli dosiahnuť do 180 milimetrov.

 

Tajfún Čaba sa pohybuje smerom na severovýchod rýchlosťou asi 35 kilometrov za hodinu. Sprevádza ho vietor s rýchlosťou do 126 km/h, ktorý v nárazoch dosahuje až 180 km/h.
Tajfún zasiahol už v pondelok a v utorok ráno japonský ostrov Okinava, kde vyvrátil stromy a spôsobil výpadky elektrického prúdu.

 

Koncom augusta spustošil severovýchodnú časť Japonska tajfún Lionrock, ktorého vyčíňanie pripravilo o život vyše 20 ľudí. Išlo o vôbec prvý tajfún, ktorý zasiahol túto časť Japonska od roku 1951, kedy JMA začala s zaznamenávaním takýchto údajov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona