Tajfún Bebinca si vo Vietname vyžiadal najmenej desať mŕtvych

NETKY.SK • 20 August 2018, 10:01 • 2 min
Tajfún Bebinca si vo Vietname vyžiadal najmenej desať mŕtvych

HANOJ - Najmenej desať ľudí prišlo o život a traja ďalší sú nezvestní v severnom Vietname v dôsledku vyčíňania tajfúnu Bebinca.

slovakia

left justify in out

Miestne úrady o tom informovali v pondelok - tri dni po tom, ako tajfún zasiahol tento región a spôsobil povodne a zosuvy pôdy.

 

Šesť osôb zahynulo v provincii Nghe An, keď ich strhli náhle záplavy. Povodne a zosuvy pôdy si vyžiadali ďalšie štyri životy v provinciách Son La a Thanh Hoa, kde sú aj ďalšie tri osoby nezvestné. Celkovo bolo zničených 28 domov a ďalších 3500 zaplavilo.

 

Tajfún Bebinca sprevádzal vietor s rýchlosťou až do 90 kilometrov. V pondelok dážď ustal, ale úrady varovali pred nebezpečnými zosuvmi pôdy v tomto hornatom regióne.

 

Tajfúnová sezóna vrcholí vo Vietname práve v auguste. Vlaňajšie búrky si vyžiadali celkovo 386 životov a spôsobili škody vo výške 2,3 miliardy eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies