Tajani: Poľský europoslanec bude potrestaný za svoj hrubý výrok o ženách

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 13:53 • 2 min
Tajani: Poľský europoslanec bude potrestaný za svoj hrubý výrok o ženách

BRUSEL - Poľský nacionalistický člen Európskeho parlamentu (EP) Janusz Korwin-Mikke bude potrestaný za svoj hanlivý výrok o ženách, ktorého sa dopustil minulý týždeň na pôde tejto inštitúcie. Pri príležitosti Medzinárodného dňa žien to dnes verejne prisľúbil predseda EP Antonio Tajani.

slovakia

left justify in out

Tajani zároveň povedal, že chce tento prípad "rýchlo uzavrieť" a prisľúbil, že europoslanec Korwin-Mikke dostane taký trest, ktorý bude zodpovedať závažnosti jeho prečinu.

 

Korwin-Mikke (74) minulý týždeň pred svojimi kolegami vyhlásil, že ženy "musia zarábať menej než muži, pretože sú slabšie, menšie a menej inteligentné". Trest za podobné činy v pléne Európskeho parlamentu sa pohybuje v rozmedzí od pokarhania cez pokutu až po pozastavenie výkonu poslaneckého mandátu.

 

Korwin-Mikke, nezávislý poslanec EP, sa pritom podobných prehreškov dopustil už aj v minulosti. Vlani prišiel o 3000 eur a bol dočasne zbavený mandátu za to, že prirovnal prílev migrantov do Európy k "výkalom". V októbri 2015 bol suspendovaný na desať dní za nacistický pozdrav v pléne Európskeho parlamentu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona