Tajani: Ak nezačneme konať v najbližších rokoch príde do Európy 20 miliónov Afričanov

NETKY.SK • 27 Február 2017, 17:37 • 2 min
Tajani: Ak nezačneme konať v najbližších rokoch príde do Európy 20 miliónov Afričanov

BRUSEL - Európska únia by mala čo najskôr otvoriť na území Líbye záchytné centrá pre utečencov, inak hrozí, že v najbližších rokoch príde do Európy 20 miliónov Afričanov. V dnes zverejnenom rozhovore pre noviny nemeckej mediálnej skupiny Funke to povedal predseda Európskeho parlamentu (EP) Antonio Tajani.

slovakia

left justify in out

"Buď začneme konať teraz, alebo v najbližších rokoch príde do Európy 20 miliónov Afričanov," povedal Tajani.

 

Podľa Tajaniho by takéto centrá mali byť súčasťou "Marshallovho plánu pre Afriku" a ich otvorenie povedie k zníženiu migrácie do krajín EÚ. Zároveň treba odštartovať iniciatívu pre vzdelávanie, postarať sa o rozvoj moderného poľnohospodárstva na čiernom kontinente a vytvoriť tzv. joint ventures s dvoma alebo viacerými africkými štátmi.

 

Záchytné tábory pre utečencov v Líbyi, ktoré by si okrem účasti EÚ vyžadovali aj zapojenie OSN, sa podľa Tajaniho "nesmú stať koncentračnými tábormi". Mali by byť vybavené tak, aby sa zabezpečilo, že utečenci tam budú mať dôstojné podmienky pre život a prístup k zdravotnej starostlivosti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies