Taiwanské aerolínie zakázali lietať 29 pilotom, desiati neprešli testami

NETKY.SK • 11 Február 2015, 14:04 • 2 min
Taiwanské aerolínie zakázali lietať 29 pilotom, desiati neprešli testami

TCHAJ-PEJ - Desať zo 49 pilotov taiwanských aerolínií TransAsia Airways, ktorí lietajú na dvojmotorových turbovrtuľových lietadlách typu ATR, neprešlo skúškami spôsobilosti zameranými na zvládnutie riadenia lietadla v prípade poruchy jeho motora. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Odborných previerok sa však nezúčastnilo ďalších 19 pilotov pre chorobu alebo momentálny pobyt mimo územia Taiwanu, tvrdí tamojší Úrad civilného letectva (CAA).  
     

Všetkým 29 pilotom, ktorí v testoch neuspeli alebo sa ich nezúčastnili, s okamžitou platnosťou pozastavili výkon služby. Neúspešných čaká nový výcvik a neprítomných preskúšanie.  
     

"Výsledky sú pre nás neprijateľné. Určite sprísnime ich výcvik," uviedol na tlačovej konferencii výkonný riaditeľ TransAsia Airways Peter Chen. Vláda nariadila bezpečnostné opatrenia po tom, ako bola temer polovica pilotov lietadiel ATR suspendovaná následkom havárie, ktorá sa stala minulý týždeň v metropole Tchaj-pej.
     

Civilné lietadlo typu ATR 72-600 krátko po štarte z tamojšieho letiska vletelo medzi budovy, krídlom sa otrelo o nadjazd a následne sa podvozkom hore zrútilo do plytkej rieky. Zahynulo najmenej 42 z celkového počtu 58 osôb na palube. Prvotné dáta naznačujú, že stroju zrejme zlyhal jeden z motorov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies