Taiwan zasiahol tajfún Matmo, najmenej jeden mŕtvy

NETKY.SK • 23 Júl 2014, 09:23 • 2 min
Taiwan zasiahol tajfún Matmo, najmenej jeden mŕtvy

TCHAJ-PEJ - Tajfún Matmo bičoval dnes Taiwan intenzívnymi dažďovými zrážkami a silným nárazovým vetrom s rýchlosťou až 155 kilometrov za hodinu. Vynútil si uzavretie škôl a búrz a podľa prvých správ pripravil o život najmenej jednu osobu. Informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Meteorológovia predpovedali, že tajfún sa bude počas dneška presúvať na sever smerom k Číne. Na severe ostrova zomrel muž, ktorý spadol do vlastného bazéna. Podľa médií je tiež nezvestný turista, ktorý fotografoval na pobreží. Taiwanská armáda v obave zo záplav rozdávala vrecia s pieskom.

 

 

Matmo dorazil len týždeň po tajfúne Rammasun, ktorý na Filipínach pripravil o život 97 ľudí a v Číne najmenej 46; 25 je stále nezvestných. Čínsky meteorologický ústav označil Rammasun za najsilnejší tajfún, aký zasiahol južnú Čínu od roku 1973.

 

Tajfúny sú v tomto čase roka v Juhočínskom mori bežné, vznikajú z teplých vôd mora a nad pevninou sa rozplynú.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies