Taiwan zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 6,6

NETKY.SK • 31 Október 2013, 14:15 • 2 min
Taiwan zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 6,6

TCHAJ-PEJ - Zemetrasenie s magnitúdou 6,6 zasiahlo dnes východný Taiwan. Pocítili ho aj v metropole Tchaj-pej, bezprostredne sa však neobjavili správy o vážnych škodách ani zraneniach.

slovakia

left justify in out

K otrasom došlo večer miestneho času a ich epicentrum ležalo v odľahlej horskej oblasti 45 kilometrov juhozápadne od mesta Chua-lien na východnom pobreží ostrova v hĺbke len 9,3 kilometra, uviedol Geologický ústav USA (USGS). Taiwanský meteorologický úrad informoval o mangnitúde 6,3, uviedla agentúra DPA.

V Tchaj-peji sa budovy triasli viac než desať sekúnd a vyľakaní obyvatelia sa ponáhľali do bezpečia. "Ľudia kričali," citovala jedného obyvateľa agentúra Reuters.

Zemetrasenia sú na Taiwane časté, keďže táto ostrovná krajina sa nachádza v tzv. Ohnivom kruhu okolo Tichého oceánu. Väčšina otrasov je slabšia a nespôsobí žiadne alebo len malé škody. Pri zemetrasení s magnitúdou 7,6 v strednej časti Taiwanu však v roku 1999 zahynulo vyše 2300 ľudí, dodáva agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies