Taiwan sužuje bizarná kríza: Bez tejto pomôcky to budú mať ťažké!

NETKY.SK • 28 Február 2018, 16:00 • 2 min
Taiwan sužuje bizarná kríza: Bez tejto pomôcky to budú mať ťažké!

Obyvatelia Taiwanu majú problém...

slovakia

left justify in out

Kým my sme v minulom roku bojovali s krízou týkajúcou sa zdražovania masla, v Taiwane majú úplne iný problém. Zdražovať sa tu bude tiež, no nejedná sa o potraviny, ale o mimoriadne dôležitú hygienickú pomôckou, akou je toaletný papier.

 

Vzhľadom na rozsiahle požiare v Kanade aj problémy v rámci brazílskeho trhu je ohrozená výroba toaletného papiera v takom rozsahu, aký bol doposiaľ bežný. Výrobcovia z dôvodu tejto zložitej situácie zákazníkov upovedomili, že ceny pôjdu hore o 10 až 30 percent. Rozpútali tým však davovú psychózu a v krajine nastal doslova kolaps.

 

Od zverejnenia informácie o pravdepodobnom zdražovaní sa rozpútala vojna zákazníkov, ktorí sa v obchodoch doťahujú o posledné balenia toaletného papiera. Regály sú prázdne, pretože všetci začali nakupovať vo veľkom a pre tých, ktorí papier skutočne potrebujú, neostalo nič. Problém majú aj e-shopy, kde dopyt desaťnásobne vzrástol.

 

Do tohto „šialenstva“ sa už muselo zapojiť aj Oddelenie na ochranu spotrebiteľov, ktoré dalo Taiwančanom prísľub, že ceny neporastú minimálne do polovice marca.

 

Či to tento ťah skutočne zabráni hromadnému výkupu nedostatkového tovaru sa teraz povedať nedá.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona