Taiwan potvrdil plány na skonštruovanie ôsmich ponoriek vlastnej výroby

NETKY.SK • 5 Apríl 2017, 17:38 • 2 min
Taiwan potvrdil plány na skonštruovanie ôsmich ponoriek vlastnej výroby

TCHAJ-PEJ - Taiwan dnes potvrdil plány na zostrojenie ôsmich ponoriek vlastnej výroby. Projekty dieselových plavidiel sú už rozpracované a ponorky by mali byť hotové do desiatich rokov.

slovakia

left justify in out

Ostrovná krajina v súčasnosti disponuje flotilou iba štyroch zastaraných ponoriek; dve boli zakúpené pred desaťročiami od Holandska, pričom ďalšie dve sú americkej výroby a pochádzajú z druhej svetovej vojny.

 

Projekt potvrdil hlavný veliteľ taiwanských námorných síl po tom, ako ho po prvý raz v marci oznámila prezidentka Cchaj Jing-wen. "Posilnenie podmorskej bojovej kapacity je nutné pre obranu Taiwanu," uviedla vtedy.

 

Dnešné vyhlásenie prichádza iba deň pred stretnutím čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga so šéfom Bieleho domu Donaldom Trumpom na Floride. USA sú totiž zákonne zaviazané v prípade potreby pomôcť Taiwanu pri obrane. Trump predpokladá, že rokovania s čínskou hlavou štátu budú "veľmi náročné", všíma si spravodajská stanica BBC.

 

Taiwanský minister obrany nedávno obvinil Čínu, že má na ostrov namierených vyše 1000 raketových striel. Čína totiž považuje Taiwan stále za súčasť svojho územia a nevylučuje, že si ho raz vezme späť za použitia sily.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies