Ťahákom Fortunaligy súboj Slovana v Trnave, belasí budú bez Priskina

NETKY.SK • 26 Apríl 2017, 14:41 • 2 min
Ťahákom Fortunaligy súboj Slovana v Trnave, belasí budú bez Priskina

BRATISLAVA - Tréner futbalistov ŠK Slovan Bratislava Ivan Vukomanovič nemôže v stredajšom podvečernom dueli 29. kola Fortuna ligy v Trnave proti domácemu FC Spartak rátať so službami Tamása Priskina.

slovakia

left justify in out

Maďarský reprezentant a autor desiatich ligových gólov v tejto sezóne musí jeden duel nútene pauzovať za päť žltých kariet. "Pre zranenie budú chýbať Mitchell Schet a Vernon De Marco Morlacchi, ktorý by mali naplno trénovať od štvrtka a pravdepodobne budú k dispozícii aj na prvomájové pohárové finále proti Skalici. Je možné, že v zostave urobíme určitú rotáciu a nenastúpia niektorí hráči, ktorí zasiahli do nedeľňajšieho domáceho ligového súboja so Žilinou," uviedol kouč "belasých" na klubovom webe.

Po trojtýždňovej pauze by sa však mal na ligové trávniky vrátiť srbský útočník Aleksandar Čavrič, ktorého Slovan získal v septembri a odvtedy je veľmi platnou oporou ofenzívy. Na súperov platí jeho rýchlosť i kvalita v osobných súbojoch.

 

"Čavrič bude v Trnave súčasťou tímu a ešte sa rozhodneme, koľko minút strávi na ihrisku," vyjadril sa na margo 22-ročného rodáka z chorvátskeho Vukovaru tréner Slovana Vukomanovič, ktorý chce dať viac priestoru aj mladým futbalistom: "V poslednom čase dostalo šancu veľa hráčov z aktuálneho kádra a nie vždy sa dalo povedať, že ju využili. Mladíci pracujú na tréningoch veľmi dobre a v zápasoch budú môcť ukázať, čo v nich je. Všetci bojujeme o svoje miesto v Slovane aj pre ďalšiu sezónu. Každý hráč musí ukázať, či si zaslúži nosiť jeho dres."

Posledné tri duely Slovana s odvekým trnavským rivalom na jeho pôde sa skončili bezgólovými remízami, bolo tak v apríli a novembri 2015 ako aj v rámci tejto sezóny - 27. augusta 2016. V predposlednom jesennom 18. kole podľahli "belasí" na Pasienkoch "andelom" 0:1. Celková bilancia doterajších 135 vzájomných súbojov je v prospech Slovana: 57 víťazstiev, 35 remíz, 43 prehier, skóre 189:146.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona