Ťahákom Bratislavských módnych dní je kožušník hviezd i kolekcia obuvi od Madonninho brata

NETKY.SK • 10 Október 2012, 12:30 • 2 min
Ťahákom Bratislavských módnych dní  je kožušník hviezd i kolekcia obuvi od Madonninho brata

Ťahákom Bratislavských módnych dní je kožušník hviezd i kolekcia obuvi od Madonninho brata - Pre ženy Exkluzívnymi hosťami jesennej časti 7. ročníka Bratislavských módnych dní (BMD), ktorými dnes ožíva hlavné mesto, budú Christopher Ciccone a Igor Gulyaev

slovakia

left justify in out

img

Exkluzívnymi hosťami jesennej časti 7. ročníka Bratislavských módnych dní (BMD), ktorými dnes ožíva hlavné mesto, budú Christopher Ciccone a Igor Gulyaev. Ruského kožušníka hviezd, ktorý prichádza na Slovensko so svojou kolekciou priamo z Fashion weeku v Miláne, predstavila dnes na stretnutí s médiami organizátorka BMD a riaditeľka Agentúry Promotion Mária Reháková.
      "Oblieka Ornellu Mutti, oblieka Madonnu, obliekal a bol dvorný kožušinový dizajnér aj Whitney Houston. Je známy vo svete, je to jednotka v Rusku," uviedla na adresu petrohradského návrhára, ktorý od začiatku svojej tvorby rúca mýty o nosení kožucha. Tvrdí, že "Rusi majú v krvi gén, ktorý ich predurčuje nosiť kožušiny".
      Návštevníci BMD (10. - 12. 10.) sa budú môcť zoznámiť aj so špičkovými návrhmi obuvi z dielne Madonninho brata Christophera Cicconeho. "Exkluzívna prvá prehliadka bola v Londýne pred dvoma týždňami a ja to považujem za veľký úspech, že rovno z Londýna prišla sem do Bratislavy," doplnila Reháková na margo kolekcie topánok Made in Slovakia, s ktorou brat slávnej speváčky plánuje preraziť nielen na Slovensku, ale aj vo svete.
      V priestoroch hotela Double Tree by Hilton módne inšpirácie a tipy na nastávajúcu sezónu jeseň/zima ďalej predstavia poprední módni dizajnéri ako Jana Pištejová, Veronika Hložníková, Lukáš Kimlička, Libor Komosný, Robert Bartolen, Zlatica Hujbertová, Monika Laceková, Annamária Kiss Kósa a Ľubica Kučerová, ktorá žije a tvorí na Jamajke. Nebudú chýbať módne domy a renomované módne značky ako Emilio Pucci a Marco Varni, Obsession, Nine Fashion, Deseo, Diamonds International Corporation alebo Katie's Bag.
      V rámci jesenných BMD uvedie svoju tvorbu i osem finalistov 3. ročníka súťaže Nové tváre módnej scény, ktorých vybrala odborná porota na čele s predsedníčkou Júliou Sabovou, vedúcou Katedry textilnej tvorby VŠVU, a Simonou Vachálkovou, scénickou a kostýmovou výtvarníčkou. Svoje kreácie tak Bratislavčanom dnes večer predstavia nádejní módni dizajnéri Vlastimil Suchý, Róbert Vrzala, Slavomíra Vlasová, Petra Pršová, Veronika Kostková, Monika Nováková, Michaela Mazalánová a Lenka Poulová. Finalisti odprezentujú svoje kolekcie zhotovené na vopred určenú súťažnú tému Obráť chuť na zážitok. Víťaz súťaže okrem titulu Nová tvár módnej scény získa editorial v časopise LA FEMME a ďalšie ceny.
      "Projekt mladí návrhári, etablovaní slovenskí návrhári a účasť zahraničných návrhárov, toto všetko by malo prispieť k posunu slovenskej módnej tvorby. A o tom sú Bratislavské módne dni," zhodnotila podujatie Reháková s tým, že v budúcnosti budú jeho organizátori klásť dôraz na to, aby ukázali tvorbu slovenských módnych návrhárov v zahraničí.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona