Taffin: Renault sa dotiahne na Mercedes

NETKY.SK • 20 Marec 2014, 12:30 • 2 min
Taffin: Renault sa dotiahne na Mercedes

BOULOGNE-BILLANCOURT - Francúzsky výrobca motorov Renault tvrdí, že má všetko, čo potrebuje, aby sa vo formule 1 výkonnostne dotiahol na zatiaľ dominantný nemecký Mercedes.

slovakia

left justify in out

Na nedeľňajšej Veľkej cene Austrálie sa prvýkrát predstavili nové pohonné jednotky a preteky sa skončili jasným triumfom jazdca Mercedesu Nica Rosberga. Dvadsaťosemročný rodák z Wiesbadenu vyhral o 24 sekúnd pred austrálskym pilotom Danielom Ricciardom z Red Bullu, ktorý mal pod kapotou práve motor Renaultu. Domáceho účastníka veľkej ceny však neskôr diskvalifikovali pre spotrebu paliva nad povolenou hranicou. 


Renault spravil značný pokrok oproti zimným predsezónnym testom, no šéf Red Bullu Christian Horner po pretekoch povedal, že motor francúzskej spoločnosti bol v Melbourne oproti Mercedesu pomalší o jednu sekundu na kolo. 

 

Šéf Renaultu pre traťové operácie Rémi Taffin priznal, že tam bol badateľný rozdiel, ale ráta s tým, že agregát je dosť dobrý na to, aby sa priblížil k Mercedesu. "Je férové konštatovať, že na rovinkách sme za Mercedesom. To je zrejmé. Povedať, že je to jedna sekunda, je ťažké, ale nie je to ani jedna desatina. Vieme, ako veľmi sme pozadu, a vieme tiež, čo máme robiť, aby sme na najbližšie preteky prišli lepšie pripravení," povedal Taffin pre autosport.com. 

 

Najbližšie je na programe Veľká cena Malajzie, ktorá sa uskutoční v nedeľu 30. marca na okruhu v Sepangu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona