Tadžikistanského exministra odsúdili na 26 rokov väzenia

NETKY.SK • 26 December 2013, 09:43 • 2 min
Tadžikistanského exministra odsúdili na 26 rokov väzenia

DUŠANBE - Podnikateľa zatkli v máji, mesiac po tom, čo ohlásil vznik politickej strany, ktorá mala stáť v opozícii voči dlhoročnému tadžickému prezidentovi Emomalimu Rachmonovi.

slovakia

left justify in out

Na 26 rokov odňatia slobody odsúdil v stredu tadžický najvyšší súd bývalého ministra a neskôr opozičného lídra Zajda Saidova. Informovala o tom agentúra AP.

Saidov obvinenia zo sprenevery, znásilnenia a iných trestných činov, ktoré boli voči nemu vznesené, odmieta a svoj prípad označuje za politickú perzekúciu.

Podnikateľa, ktorý v minulosti zastával funkciu ministra priemyslu, zatkli v máji, mesiac po tom, čo ohlásil vznik politickej strany, ktorá mala stáť v opozícii voči dlhoročnému tadžickému prezidentovi Emomalimu Rachmonovi.

Rachmon stojí na čele najchudobnejšej postsovietskej republiky od roku 1992. Jeho vyzývateľmi v novembrových prezidentských voľbách boli piati menej známi a zväčša jemu lojálni kandidáti a jediný vážnejší súper z radov opozície bol vopred vylúčený z účasti na hlasovaní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona