Tadžikistan zablokoval internet pre kritiku prezidentových výdavkov

NETKY.SK • 26 Máj 2013, 18:00 • 2 min
Tadžikistan zablokoval internet pre kritiku prezidentových výdavkov

DUŠANBE - Vláda v Tadžikistane zablokovala svojim obyvateľom prístup na niektoré internetové stránky po tom, ako sa tam začala šíriť kritika prezidenta Imomaliho Rachmona za jeho prílišné výdavky za svadbu svojho syna. Informovali o tom dnes miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Kritici v diskusiu k téme svadby Rachmonovho syna upozorňovali aj na prezidentovo pitie alkoholu. Oficiálnym náboženstvom Tadžikistan je od roku 2009 sunnitský islam, ku ktorému sa prezident hlási. Internetoví prispievatelia upozornili, že z videa zo svadby zverejneného na internete vyplýva, že Rachmon s určitosťou nepil len minerálku. Výdavky na svadbu poľa agentúry DPA presiahli 1,5 milióna eur.

Úrady v Tadžikistane už tento rok viackrát zablokovali prístup na internet, najmä na sociálnu sieť Facebook. Po prvý raz Tadžikistan zablokoval Facebook vlani v novembri pre údajné rozširovanie propagandy zameranej voči režimu tejto stredoázijskej krajiny. Prezident Rachmon, ktorý v Tadžikistane vláde od roku 1994, sa bude o znovuzvolenie uchádzať i v tohtoročných prezidentských voľbách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies