Štadión v argentínskej Cordobe pomenovali po Kempesovi

NETKY.SK • 7 Október 2010, 11:41 • 2 min
Štadión v argentínskej Cordobe pomenovali po Kempesovi

Štadión v argentínskej Cordobe pomenovali po Kempesovi

slovakia

left justify in out

img

Argentínsky futbalový štadión v meste Cordoba sa bude volať po bývalom reprezentačnom útočníkovi Mariovi Albertovi Kempesovi, ktorému sa tak dostane pocty za jeho podiel na zisku prvého titulu majstrov sveta v roku 1978.
       Štadión, ktorý postavili práve pri príležitosti domáceho svetového šampionátu, sa práve rekonštruuje pred budúcoročnými juhoamerickými kontinentálnymi majstrovstvami - Copa America. "Našou snahou je uctiť si meno najslávnejšie futbalistu z Cordoby Maria Alberta Kempesa, ktorý nám dal toľko radosti v roku 1978," vyhlásil v stredu guvernér provincie Juan Schiaretti.
      Svoj prvý gól na tomto štadióne dosiahol dnes už 56-ročný velikán s prezývkou Matador hneď v otváracom stretnutí 16. mája 1978 v drese národného tímu trénera Cesara Luisa Menottiho proti miestnemu výberu. "Napĺňa ma to veľkou hrdosťou. Obyčajne sa po ľuďoch pomenúvajú ulice alebo námestia a to vtedy, keď už dlho nie sú medzi živými," vyhlásil Kempes pre stanicu ESPN.
      Na MS v roku 1978 sa stal so šiestimi gólmi najlepším strelcom turnaja a po Diegovi Maradonovi a Marcelovi Bielsovi je v poradí už tretím Argentínčanom, po ktorom nosí meno športový stánok. V priebehu deviatich rokov v službách vlasti (1973-1982) odohral 43 zápasov a nastrieľal 20 gólov vrátane dvoch vo finálovom dueli MS 1978 s Holandskom. Kempes hral aj na šampionátoch v rokoch 1974 a 1982 a medzi jeho vrcholy kariéry patrí aj zisk Pohára víťazov pohárov s Valenciou v roku 1980, či argentínsky majstrovský titul s River Plate o rok neskôr.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies