Tacho je obyčajný film, tým môže byť pre mnohých ľudí zaujímavý

NETKY.SK • 1 December 2010, 08:22 • 2 min
Tacho je obyčajný film, tým môže byť pre mnohých ľudí zaujímavý

Tacho je obyčajný film, tým môže byť pre mnohých ľudí zaujímavý

slovakia

left justify in out

Do slovenských kín prichádza nový český film o automobilovom pretekárovi a jeho osudových životných pretekoch. Tacho však nechce byť len filmom pre priaznivcov motorizmu, tvorcovia čiernej komédie z prostredia automobilovej rallye Mirjam a Daniel Landovci prichádzajú s príbehom o ľuďoch, láske a osude.
"Je to film pre všetkých otvorených normálnych ľudí, nie sme žiadni intelektuáli, nerobíme intelektuálne hlbokomyseľné štúdie ľudských duší, chceli sme sa pobaviť, urobiť si radosť a z radosti sme urobili čiernu komédiu, ktorá sa nemá na nič hrať," komentoval nízkorozpočtovú snímku pre TASR Daniel Landa. "Chceli sme pobaviť seba aj divákov. Ten film je obyčajný a tým môže byť pre mnohých ľudí zaujímavý."
Landa si zahral hlavnú úlohu pretekára rallye Alexa Bolda, ktorý si nedokáže svoj život predstaviť bez športového jazdenia a všetko tomu podriaďuje. Po havárii, pri ktorej sa ťažko zraní jeho spolujazdec, sa Alexov manažér zúfalo snaží nájsť náhradníka, pretože sa blížia najdôležitejšie preteky sezóny. Alex chce na rallye v Nitre nastúpiť za každú cenu, aj napriek zákazu lekára. "Je desatinový autista, jeho vtípky sú nevtipné, to nám príde práve vtipné, je to taký kŕčovitý mlčoch, autista od áut," vysvetlil Landa, ktorý sa na snímke podieľal aj ako spoluautor scenára a autor hudby.
Landov Alex sedí za volantom súťažne už 15 rokov, ale najvyšší stupienok mu vždy ušiel o vlások. Po zistení, že má nádor na mozgu a osudovom stretnutí s rovnako chorým dievčaťom, sa Alex prekvapivo rozhodne, že svoj životný štart absolvuje práve so ženou v úlohe spolujazdca - s úplne neskúsenou, ale k víťazstvu odhodlanou Luciou. Tú stvárnila herečka a speváčka Olga Lounová. "Nakrúcali sme na slávnej rýchlostnej skúške Barum rallye Pindula, kde je pomerne nebezpečný horizont, cez ktorý sme lietali 160 km rýchlosťou a to už nebola žiadna sranda. Olga sedela vedľa mňa, bez kaskadérky, a bol to od nej obdivuhodný výkon," dodal Landa.
Herecké obsadenie ďalej doplnili Martin Havelka, Roman Pomajbo a Rudolf Hrušínský. Vo filme sa tiež objaví Rudolf Hrušínský ml., Dano Dangl a Kamila Magálová.
Tacho prináša vo štvrtok 2. decembra do slovenskej kinodistribúcie spoločnosť Film Europe.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies