Táborský o komédii Život je život: Bolo to veľké potešenie zahrať si dve úlohy v jednom filme

NETKY.SK • 23 Máj 2015, 10:23 • 2 min
Táborský o komédii Život je život: Bolo to veľké potešenie zahrať si dve úlohy v jednom filme

BRATISLAVA - Do slovenských kín vstúpil tento týždeň nový český film Život je život. Komediálny pohľad na našu súčasnosť a vzťahy v rodine okorenený crazy prvkami nakrútil režisér Milan Cieslar podľa scenára Martina Horského.

slovakia

left justify in out

Manželský pár si v ňom opäť zahrali Ondřej Vetchý a Simona Stašová, ktorí si úlohu manželov vyskúšali už v snímke Láska je láska (2012). Za touto úspešnou komédiou rovnako stoja Cieslar a Horský. "Život" v porovnaní s "Láskou" však divákov pobaví viac, väčšou dávkou humoru, ale aj fantázie a bláznivých situácií.

 

Novú českú komédiu, v ktorej herecky debutuje slovenská speváčka Kristína Peláková, šperkujú najmä dvojúlohy. Aj interpretka hitov Horehronie či V sieti ťa mám sa musela popasovať s dvojrolou, zahrala si policajtku Luciu a "bond girl". Dvoch úplne odlišných mužov Františka a Franka stvárňuje Ondřej Vetchý a dvojrolu si v novej komédii vychutnal aj Miroslav Táborský. Ten sa divákom predstaví ako spisovateľ dámskych detektívnych románov, úspešný u žien, ale neúspešný vo vlastnej domácnosti, a v snovej časti príbehu ho uvidia v úlohe veľkého "bondovského" zloducha. "Odohráva sa v predstavách hlavného hrdinu, ktorého hrá Ondra Vetchý, volá sa Dovzor, čo je opačne slovo rozvod (smiech). Bolo to veľké potešenie zahrať si dve úlohy v jednom filme, to ma bavilo," povedal pre TASR Miroslav Táborský, ktorého filmári vďaka nezameniteľnému vzhľadu často obsadzujú do záporných úloh.

 

 

Novinka Milana Cieslara môže priaznivcom filmu a zvlášť jeho pamätníkom pripomenúť v niektorých scénach klasiku Muž z Acapulca. V snímke z roku 1973 stvárnili hlavné dvojroly Jean-Paul Belmondo a Jacqueline Bissetová. "Podobné úlety do fantázie, do snov tam boli. Pokiaľ to niekomu bude pripomínať niečo tak dobré, ako bol Muž z Acapulca, to budeme len radi," pripustil herec "žánrový návrat" ku kvalitnej modernej komédii 70. a 80. rokov. "Mne trochu chýbajú, vyrastal som na nich," priznal Táborský, ktorého na nakrúcaní snímky Život je život bavilo takmer všetko. "To viete, keď dajú chlapovi do ruky krásne silné auto a môže sa naháňať s ďalším krásnym silným autom po tuneli Blanka, tak to poteší, že si takto človek trochu zablbne," doplnil umelec, ktorý vie divákov zaujať i v menších úlohách. Potvrdil to aj v oscarovom Koljovi režiséra Jana Svěráka, kde stvárnil vyšetrovateľa kpt. Novotného.

 

Momentálne sa Miroslav Táborský uchádza o divácku priazeň vo filmovej úlohe úspešného, ale v osobnom živote nešťastného spisovateľa Josefa Kalinu. "Celkom som mal rád a tešil som sa na tie jeho samovražedné scény na balkóne, tie ma asi herecky najviac bavili," zaspomínal si 55-ročný herec. Vďaka nakrúcaniu komédie Život je život sa ako zloduch Dovzor ocitol tiež v spoločnosti 20 až 30 krások. "Bolo ich tam veľmi veľa, aj tancovali. Bola to pastva pre oči, niektoré tie dievčatá boli naozaj veľmi pekné."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies