Tábor stúpencov zotrvania Británie v EÚ má v novom prieskume 13-percentný náskok

NETKY.SK • 24 Máj 2016, 08:25 • 2 min
Tábor stúpencov zotrvania Británie v EÚ má v novom prieskume 13-percentný náskok

LONDÝN - Tábor stúpencov zotrvania Británie v Európskej únii má v súčasnosti 13-percentný náskok pred táborom bojujúcim za odchod z únie. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu verejnej mienky inštitútu ORB, ktorého výsledky dnes prinášajú noviny Telegraph.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry Reuters prieskum zistil, že medzi tými, ktorí sú rozhodnutí ísť hlasovať v júnovom referende, je 55 percent stúpencov EÚ, zatiaľ čo za brexit (odchod Británie z EÚ) je 42 percent opýtaných.

 

Tri skupiny voličov - muži, starší ľudia a stúpenci konzervatívcov - ktorí boli ešte v marci za odchod z EÚ, uviedli noviny. Väčšina z nich však teraz podporuje zotrvanie v EÚ.

 

Dôchodcovia, ktorí patrili doteraz medzi najspoľahlivejších stúpencov brexitu, sú teraz tesne za zotrvanie v únii, ukázal prieskum. Plných 52 percent ľudí od 65 rokov veku vyššie má v úmysle hlasovať za zotrvanie v EÚ a 44 percent za odchod.

 

Briti budú hlasovať 23. júna v referende o tom, či má krajina zostať členom 28-členného bloku.

 

ORB robí prieskumy medzi 800 voličmi telefonicky už od marca. Uvádza, že jej výsledky sú demograficky aj politicky reprezentatívne pre celú Britániu, dodal Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies