Tábor Mladí zoológovia: ZOO i v lete ponúka víkendové kŕmenia zvierat

NETKY.SK • 23 Jún 2013, 10:34 • 2 min
Tábor Mladí zoológovia: ZOO i v lete ponúka víkendové kŕmenia zvierat

BRATISLAVA – Teplé letné dni môžu deti so svojimi rodičmi prežiť i v bratislavskej Zoologickej záhrade. Rodičia môžu svoje prázdninujúce deti prihlásiť do denných táborov, cez víkendy môžu vyskúšať nakŕmiť zvieratká a odniesť si tiež môžu pamiatku vo forme kalendára s fotografiami zvierat so slovenskými osobnosťami. Agentúru SITA o tom informovala Katarína Matejovičová z bratislavskej Zoologickej záhrady (ZOO).

slovakia

left justify in out

Slnečné soboty a nedele v Zoo patria komentovaným kŕmeniam. Návštevníci, ktorým nestačí zvieratká len vidieť, ich môžu pod dohľadom lektorov i nakŕmiť ovocno-zeleninovými maškrtami. Počas víkendových komentovaných kŕmení sa návštevníci dozvedia i zaujímavosti zo života zvierat žijúcich v Zoo. „Cieľom je zabaviť zvieratá, aj návštevníkov. Predchádza sa tak nude u zvierat a zároveň návštevníci môžu vidieť, aké sú zvieratá krásne a šikovné,“ opisuje víkendové aktivity Matejovičová. Školopovinným deťom sa už o týždeň skončia povinnosti v škole a svoj voľný čas môžu počas prázdnin stráviť aj v denných táboroch, ktoré ponúka občianske združenie Preliezka. Jedným z nich je tábor Mladí zoológovia, ktorý sa bude konať v priestoroch ZOO. Mladí táborníci sa počas päťdňového programu pozrú do pavilónu šeliem i primátov, do praveku sa vrátia v Dinoparku, voziť sa budú i na poníkoch. Pripravený je tiež program plný zábavy, hier, humoru i nových vedomostí pod dohľadom vedúcich. OZ Preliezka ponúka množstvo denných táborov s rôznym tematickým zameraním. Rodičia si z nich môžu vybrať na internetovej stránke www.dennetabory.sk. Na stránke je i prihlasovací formulár, termíny turnusov a obsadenosť jednotlivých denných táborov. Návštevníci si v ZOO môžu pozrieť aj novú výstavu fotografií, priestory záhrady zdobia obrázky známych slovenských osobností so zvieracími hviezdami zo ZOO. Na pamiatku si môžu návštevníci kúpiť aj kalendár s týmito fotografiami. Kalendár je okrem fotografií zaujímavý i tým, že je na 18 mesiacov, dni si v ňom môžu ľudia odškrtávať od júla 2013 až do decembra 2014. Kúpou netradičného kalendára tiež prispejú na podporu a rozvoj bratislavskej ZOO, informovala Matejovičová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies