Taboo z The Black Eyed Peas sa liečil z rakoviny semeníkov

NETKY.SK • 19 November 2016, 10:27 • 2 min
Taboo z The Black Eyed Peas sa liečil z rakoviny semeníkov

LOS ANGELES – Americký rapper Taboo zo skupiny The Black Eyed Peas prezradil, že mu v roku 2014 diagnostikovali rakovinu semeníkov v druhom štádiu.

slovakia

left justify in out

Chorobu mu zistili, po tom ako sa sťažoval na bolesti celého tela. Hudobník následne podstúpil operáciu a 12 týždňov chemoterapie. Vlani mu lekári oznámili, že je jeho ochorenie v remisii.


Boj s rakovinou rappera inšpiroval k napísaniu piesne. Novinka má názov Fight a všetky financie z jej predaja Taboo daruje organizácii American Cancer Society, ktorej ambasádorom sa stal v máji.


Taboo, vlastným menom Jaime Luis Gómez, pôsobí v Black Eyed Peas od jej vzniku. Debutový album Behind The Front vydali v roku 1998 a nadviazali naň nahrávkou Bridging The Gap (2000). Celosvetovo známymi sa však stali až v roku 2003 vďaka hitu Where Is The Love? z tretieho albumu Elephunk (2003). Po ňom vydali ešte štúdiovky Monkey Business (2005), The E.N.D. (2009) a The Beginning (2010). Na konte majú napríklad šesť cien Grammy či osem American Music Awards.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies