Tablet s dizajnom bežného mobilu: G Pad

NETKY.SK • 4 Október 2013, 11:12 • 2 min
Tablet s dizajnom bežného mobilu: G Pad

BRATISLAVA - Spoločnosť LG tento mesiac začína s predajom svojho prvého tabletu. Má názov G Pad 8.3 a za pomerne nízku cenu ponúka výbornú výbavu.

slovakia

left justify in out

G Pad je prvý tablet výrobcu v tejto kategórii, typický je štíhlym profilom a elegantným dizajnom. Vďaka 8,3-palcovému displeju ho možno pohodlne držať v jednej ruke a pri hmotnosti iba 338 g nie je problém ani s častým prenášaním. Spoločnosť LG údajne zhromažďovala informácie od zákazníkov a zdá sa, že uhlopriečka 8 palcov je ideálna. Tablet je napájaný výkonnou 4600 mAh batériou umožňujúcou dlhé používanie bez nutnosti nabíjania. Ide tak o veľmi dobré riešenie napríklad na sledovanie filmov počas dlhej cesty vlakom.

Tablet LG G Pad 8.3 má jeden z kľúčových atribútov ostatných prémiových zariadení G Series (G Pro a G2) a ako prvý z kategórie 8-palcových tabletov ponúka Full HD displej. G Pad je vybavený displejom s rozlíšením 1920×1200 pixelov. To znamená, že je schopný zobrazovať obsah v ešte vyššom rozlíšení ako štandardné Full HD televízie. 1,7 GHz 4-jadrový procesor Snapdragon 600 navyše svojím vysokým výkonom vylepšuje zážitok zo sledovania obrazu a dáva užívateľom možnosť užívať si obsah v kvalite Full HD bez akýchkoľvek kompromisov. A to aj vrátane náročných 3D hier.

Skutočná  konvergencia s aplikáciou QPair

Tablet od LG ponúkne v porovnaní s konkurenciou jednu zaujímavú funkciu navyše. Je ňou doteraz nevidené prepojenie smartfónu a tabletu. Ak máte smartfón a tento tablet, potom sa prichádzajúci hovor alebo správa zobrazí súčasne na oboch zariadeniach. To znamená, že ak máte na dosah ruky práve iba tablet, môžete prichádzajúci hovor prijať práve na ňom.

Táto služba menom QPair tiež umožňuje ľahko pripojiť G Pad k smartfónom a tabletom od iných výrobcov, stačí v nich mať nainštalovaný operačný systém Android Jelly Bean. Služba sa navyše netýka iba hovorov a správ, ale aj poznámok. Poznámky napísané v aplikácii QMemo na tablete G Pad možno pohodlne ukladať na smartfón a zasielať ich ostatným, z ktoréhokoľvek zariadenia.

Až tri aplikácie súčasne

Tablet LG G Pad 8.3 pracuje s operačným systémom Android Jelly Bean, ale rovnako v prípade mobilov aj do svojho tabletu výrobca predinštaloval vlastné grafické prostredie s vlastnými funkciami.

Vylepšenia sa dočkal dokonca aj multitasking. Napríklad na jednej obrazovke môžete mať súčasne spustené až tri aplikácie, čo je v prostredí Androidu významná inovácia. Doteraz v tomto ohľade viedol Samsung so svojimi dvomi oknami na jednej obrazovke.

Dve kamery a hromada senzorov

Na zadnej strane tabletu je šošovka 5-megapixelového fotoaparátu, nad displejom je potom druhá s rozlíšením 1,3 megapixelov. Obidve kamery dokážu nahrávať Full HD video. Okrem nich je v tablete množstvo senzorov a snímačov, ktoré zjednodušujú prácu. Ich funkciou je automaticky otáčať obraz na displeji, sledovať okolité osvetlenie a podľa neho regulovať jas displeja a určovať aktuálnu polohu tabletu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies