Tablet, ktorý sleduje vašu tvár

NETKY.SK • 4 September 2013, 10:32 • 2 min
Tablet, ktorý sleduje vašu tvár

BRATISLAVA - Lenovo Miix je v znamení súčasného trendu tablet a notebook súčasne, konvertibilitu mu poskytuje odoberateľná klávesnica. Navyše svojho majiteľa spoznáva podľa rysov tváre a reaguje na gestá rukou.

slovakia

left justify in out

Lenovo Miix nemožno považovať za bežný tablet, jeho hodnota je vo významnej miere navýšená operačným systémom Windows 8. Vďaka tejto “maličkosti” budú môcť jeho majitelia využívať všetky výhody, ktoré so sebou prináša tablet a zároveň všetky tie rozsiahle možnosti typické pre bežný notebook. Dokonca na ňom pochodia aj programátori, grafici a dizajnéri.

Ideálna veľkosť displeja

Tablet Lenovo Miix je vybavený displejom s HD rozlíšením 1280×720 pixelov a uhlopriečkou 10 palcov. Táto kombinácia zabezpečuje detailný obraz a technológia IPS sa stará o sýte farby, vynikajúci kontrast a výbornú exteriérovú čitateľnosť. Súhra týchto vlastností dáva používateľovi možnosť využívať na každodennej báze to najlepšie, čo súčasný technologický pokrok ponúka. Pozitívne vnímame aj 10-palcovú uhlopriečku displeja, ktorá je ideálna pre ľudí, ktorí svoj notebook často prenášajú a používajú ho napríklad aj vo vlakoch alebo v škole.

Tablet s výkonom notebooku

Vďaka výkonnému procesoru Atom a integrovanej grafike Intel je Lenovo Miix spoločníkom na hranie hier, sledovanie filmov a počúvanie hudby. Filmy obohacuje výborný zvuk z dvoch bočných reproduktorov, ktoré podľa slov výrobcu ponúkajú neuveriteľne vysokú kvalitu zvuku, či už v oblasti basov alebo čistoty tónov. Najsilnejšou stránkou Lenovo Miix je jeho flexibilita a schopnosť plniť pracovné úlohy. Vďaka puzdru s klávesnicou sa tento tablet mení v momente na pracovné zariadenie na úpravu dokumentov či vybavovanie e-mailov. V tomto stave je Lenovo Miix bežný notebook s dobrým výkonom.

Rozpozná tváre majiteľov

Zaujímavými funkciami disponuje aj HD webkamera umiestnená na strane s displejom. Funkcia Veriface umožňuje prihlasovanie pomocou zoskenovania vašej tváre, pričom dokáže rozpoznať viac užívateľov. S ďalšou funkciou Lenovo Motion Control môžete tablet ovládať pomocou jednoduchého mávnutia rukou – takto je možné pohodlne otáčať strany dokumentov, pretáčať hudbu dopredu a dozadu či ovládať hlasitosť. Popri tom všetkom sa Lenovo Miix môže pochváliť aj bohatou zbierkou komunikačných technológií. Súčasťou zariadenia sú aj spojenia Wi-Fi, Bluetooth 4.0, USB a GPS.

Lepšie riešenie ako iPad?

Lenovo Miix sa dá zakúpiť už aj na Slovensku, jeho cena je porovnateľná s inými výkonnými tabletmi s Androidom. 449 eur nie je likvidačná suma a pri vedomí, že za veľmi podobnú a dokonca aj vyššiu cenu sa dajú zakúpiť tablety ako Samsung Galaxy Tab alebo Apple iPad, je rozhodovanie o niečo ľahšie. Veľkou výhodou je už spomenutý systém Windows 8, ktorý tablet predurčuje aj na pracovné aktivity a aktívnu tvorbu obsahu.
 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies