Tabaková firma American Reynolds odmietla ponuku BAT na prevzatie za 47 miliárd USD

NETKY.SK • 15 November 2016, 16:49 • 2 min
Tabaková firma American Reynolds odmietla ponuku BAT na prevzatie za 47 miliárd USD

NEW YORK - Americká tabaková firma Reynolds American odmietla ponuku na prevzatie od britskej spoločnosti British American Tobacco (BAT) v hodnote 47 miliárd USD (43,66 miliardy eur) a očakáva vyššiu cenu. Pre agentúru Reuters to uviedli zdroje oboznámené so situáciou.

slovakia

left justify in out

BAT, ktorá už v Reynolds American kontroluje 42-% podiel, minulý mesiac podala ponuku na kúpu zvyšných akcií americkej spoločnosti známej výrobou cigariet ako Camel alebo Newport. Dokúpenie 58-% podielu firmy plánuje čiastočne v hotovosti a čiastočne vo forme akcií. V prípade uzatvorenia kontraktu by vznikla najväčšia verejne obchodovaná tabaková spoločnosť na svete. V súčasnosti je v tomto smere svetovou jednotkou Philip Morris International.

 

Podľa agentúry Bloomberg, ktorá sa odvolala na ľudí blízkych diskusiám, obe firmy naďalej rokujú a BAT je ochotná sumu o niečo zvýšiť. Reynolds American kontroluje približne 34 % amerického trhu a analytici odhadujú, že prevzatím firmy Reynolds by sa americký trh podieľal na tržbách spoločnosti BAT približne 40 % a zisku zhruba 50 %.

(1 EUR = 1,0765 USD)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies