T. Rosová chce v Starom Meste presadiť nulovú toleranciu ku korupcii

NETKY.SK • 10 November 2010, 08:10 • 2 min
T. Rosová chce v Starom Meste presadiť nulovú toleranciu ku korupcii

T. Rosová chce v Starom Meste presadiť nulovú toleranciu ku korupcii

slovakia

left justify in out

img

Nulovú toleranciu ku korupcii a šikanovaniu občanov chce presadiť kandidátka na starostku v bratislavskej mestskej časti Staré Mesto Táňa Rosová. Na dnešnej tlačovej besede predstavila spolu s kandidátmi na poslancov svoj program, s ktorým by chcela osloviť voličov ako kandidátka spoločnej stredopravej koalície.
Chce presadiť zmeny vo fungovaní hospodárenia miestneho úradu na strane príjmov i výdavkov, tiež v doprave s nadväznosťou na jednotnú politiku pri parkovaní, v skvalitnení sociálnych služieb a zdravotníctva. Namiesto jednorazových kultúrnych projektov participujúcich na podujatiach bratislavského magistrátu ponúka stratégiu a koncepciu miestnej kultúry, vrátane oživenia kultúrnej tradície trhov. Mieni tiež sprístupniť miesta na oddych, šport a rekreácie, ktoré sú v nejednom prípade blokované pre mládež, seniorov a hendikepovaných spoluobčanov. V neposlednom rade jej ide o zmeny v územnom rozvoji, ktoré by mali priniesť zachovanie rozsahu zelene a zabrániť nežiaducej výstavbe na hodnotných územiach, ako je napríklad Park kultúry a oddychu. Rosová má v úmysle tiež zabezpečiť poriadok a bezpečnosť v Starom Meste aj tým, že by zvýšila súčasný počet troch policajných okrskárov na 15.
Reagovala aj na otázku TASR ku kauze netransparentne prideľovaných obecných bytov, ku ktorým sa v uplynulom období dostali aj ľudia, ktorí svojím postavením a príjmami nespĺňali kritériá na prideľovanie cenovo zvýhodnených bytov. Na prideľovanie bytov chce Rosová predložiť také kritériá, ktoré jednoznačne uprednostnia tých, ktorí sú na bytovú pomoc mestskej časti odkázaní.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies