T. Kopecký si pripísal štvrtý gól, Florida i vďaka nemu vyhrala

NETKY.SK • 22 Február 2013, 11:47 • 2 min
T. Kopecký si pripísal štvrtý gól, Florida i vďaka nemu vyhrala

T. Kopecký si pripísal štvrtý gól, Florida i vďaka nemu vyhrala - Hokej Trojica slovenských hokejistov si v noci na piatok v zámorskej NHL vylepšila svoje bodové kontá.

slovakia

left justify in out

img

Trojica slovenských hokejistov si v noci na piatok v zámorskej NHL vylepšila svoje bodové kontá. Gólovo sa však presadil iba útočník Floridy Tomáš Kopecký, ktorý prispel k výhre svojho tímu nad Philadelphiou na jej ľade 5:2 jedným presným zásahom. Obrancovia Ľubomír Višňovský a Zdeno Chára zaznamenali po jednej asistencii a aj oni sa tešili z výhier svojich tímov, Islanders vyhrali po predĺžení 4:3 v Montreali a Boston zdolal Tampu Bay 4:2.

Štvrtý presný zásah Tomáša Kopeckého


Kopecký zaznamenal štvrtý presný zásah v skrátenej sezóne, okrem toho si na konto pripísal tri strely a odsedel si dvojminútový trest na "lavici hanby". Kopecký v 9. minúte zvyšoval vedenie svojho tímu na 2:0, keď si šikovne prebral puk na modrej čiare a v nájazde chladnokrvne prekonal gólmana domácich Iľju Bryzgalova. Florida ukončila sériu piatich prehier, zaujímavosťou je, že pred ňou sa "panteri" tešili naposledy tiež proti Philadelphii po triumfe na ľade Flyers 3:2 po nájazdoch. Iskrivú noc má za sebou 19-ročný útočník Panthers Jonathan Huberdeau, ktorý okrem dvoch gólov zaznamenal dve asistencie.

Debut na lavičke Buffala si odkrútil Ron Rolston, ktorý vo funkcii kouča vymenil v priebehu týždňa trénerskú klubovú legendu Lindyho Ruffa. Jeho noví zverenci mu však veľa radosti nespravili, "šable" prehrali 1:3 na ľade Toronta, pritom po prvej tretine viedli. "Pozitívom je, že v niektorých úsekoch zápasu sme hrali dobre. Nevyšla nám však druhá tretina, v ktorej sa rozhodlo o našej prehre," zhodnotil duel nový kouč Buffala.

Zdeno Chára opäť nakorčuľoval najviac minút


Zdeno Chára už tradične patril medzi najvyťaženejších hráčov, na ľade strávil vyše 26 minút a asistoval pri štvrtom poisťovacom góle Nathana Hortona. "Nevedel som, že brankár súpera je tak ďaleko od svojej svätyne. Dostal som vynikajúcu prihrávku od Zdena, stačilo mi už len správne nastaviť hokejku," pochválil Horton slovenského kapitána. Víťazom Stanleyho pohára zo sezóny 2010/2011 sa v tomto ročníku darí, na klziskách súperov vyhrali už šiesty zápas z ôsmich a v tabuľke Východnej konferencie im patrí 4. priečka. Ich súčasné umiestnenie je však klamlivé, lebo odohrali o tri zápasy menej ako duo lídrov New Jersey s Montrealom. Kanadský tím po sérii piatich výhier nestačil na newyorských Islanders, ktorým doma podľahol 3:4 po predĺžení a bol pri tom aj Ľubomír Višňovský asistujúci na presný zásah Matta Moulsona.

V kríze sa nachádza Washington Capitals, ktorý je najhorším tímom súťaže a v noci na piatok prehral doma s New Jersey 2:3. Funkciu mašiny na góly neplní ani ruský rýchlik Alexander Ovečkin, ktorý v šestnástich zápasoch sezóny nebodoval už v ôsmom vystúpení svojho tímu. Tím z hlavného mesta USA pritom viedol po dvoch tretinách 2:1, ale vinou vlastnej nedisciplinovanosti o náskok prišiel. "Je to pre mňa nepochopiteľné. Hráme dobre, budujeme si vedenie a potom o neho ľahkovážne prídeme. Nie je možné, aby sme súperovi v poslednej tretine dovolili hrať dve presilovky 5 na 3," hneval sa kouč Capitals Adam Oates.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies