T. GALBAVÝ: Martinovi Froncovi prekáža, že ženy žijú tak dlho

NETKY.SK • 15 Marec 2011, 08:04 • 2 min
T. GALBAVÝ: Martinovi Froncovi prekáža, že ženy žijú tak dlho

T. GALBAVÝ: Martinovi Froncovi prekáža, že ženy žijú tak dlho

slovakia

left justify in out

img

Poslanec Tomáš Galbavý (SDKÚ-DS) dnes zaskočil premiérku Ivetu Radičovú (SDKÚ-DS) svojskou interpretáciou výhrad podpredsedu parlamentného výboru pre európske záležitosti Martina Fronca (KDH) k rokovaniam Európskej únie ohľadom veku pre odchod do dôchodku.
      Slovensko presadilo do Paktu konkurencieschopnosti vetu, podľa ktorej by sa mal namiesto toho, aby sa zaviedol v celej únii rovnaký vek odchodu do dôchodku, radšej v každej krajine zvlášť posudzovať vzťah medzi vekom odchodu do dôchodku a priemerným vekom dožitia. "Myslím, že tá zásada je dobrá. Ale trochu to odľahčím, dúfam, že sa to nebude posudzovať rodovo, lebo ženy sa napríklad na Slovensku dožívajú o päť rokov viac," povedal Fronc. "Vy chcete, aby mali ženy vyšší vek odchodu do dôchodku?" opýtala sa prekvapená Radičová Fronca. "Nie, ja si myslím, že mu len prekáža, že tak dlho žijú," pokúsil sa premiérku upokojiť jej stranícky kolega Galbavý.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies