Szydlová po útokoch v Bruseli: Nevidím možnosť pustiť migrantov do Poľska

NETKY.SK • 23 Marec 2016, 14:29 • 2 min
Szydlová po útokoch v Bruseli: Nevidím možnosť pustiť migrantov do Poľska

VARŠAVA - Bezprostredne po teroristických útokoch v Bruseli nevidí Poľsko možnosť prijatia ďalších utečencov.

slovakia

left justify in out

"Dvadsaťosem krajín EÚ sa dohodlo na vyriešení tohto problému prostredníctvom relokácie ... Poviem to veľmi jasne. Nevidím v túto chvíľu možnosť pustiť migrantov do Poľska," povedala premiérka Beata Szydlová v rozhovore pre televíziu Superstacja.


Vláda Szydlovej liberálno-konzervatívna predchodkyne Ewy Kopaczovej sa na rokovaniach s Európskou úniou zaviazala, že Poľsko prijme okolo 7500 utečencov. Tento rok by ich malo byť 400.
Aj Pawel Soloch, poradca prezidenta Andrzeja Dudu pre národnú bezpečnosť, varoval v televíznej stanici TVN24 pred priveľkým počtom utečencov v Poľsku.

 

"Dajme si pozor, aby z 10.000 nebolo 100.000," citovala ho agentúra DPA. S rastúcom počtom utečencov sa podľa neho zvyšuje riziko terorizmu. Utorňajšie teroristické útoky v metre a na letisku v Bruseli si vyžiadali najmenej 31 mŕtvych a vyše 260 zranených.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona