SZĽH zverejnil Štatút reprezentanta, hráči už nemôžu kritizovať

NETKY.SK • 17 Apríl 2019, 17:10 • 2 min
SZĽH zverejnil Štatút reprezentanta, hráči už nemôžu kritizovať

BRATISLAVA - Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) pripravil a zverejnil takmer päťstranový "Štatút reprezentanta". O právach a povinnostiach reprezentantov sa veľa hovorilo najmä v súvislosti nedávnych juniorských majstrovstiev sveta, po ktorých nespokojné duo hráčov ostro kritizovali reprezentačného kormidelníka Ernesta Bokroša.

slovakia

left justify in out

Po návrate z MS v januári Miloš Fafrák na sociálnej sieti uviedol, že horšieho trénera, ako Ernesta Bokroša ešte nemal, negatívne sa k jeho osobe vyjadril aj iný reprezentant do 20 rokov Martin Pospíšil. Kritike sa nevyhol ani manažér mužstva Roman Ulehla.

 

Reportáž: Bokroša sa zastal aj ďalší reprezentant, názory Fafráka a Pospíšila nezdieľa

 

"Hráči nemajú právo verejne kritizovať trénerov. Ak by sme podľahli tomuto trendu, rodičia by mohli voliť trénerov na internete. Hráči, ktorí chcú hrať profesionálne, vedia, ako sa majú správať. Nemôžu kritizovať vlastné kluby, a to sa nemôže diať ani v reprezentácii. Aj v NHL sú za to veľmi tvrdé postihy. Chceme vypracovať štatút reprezentanta a dotazník pre hráčov, ktorý by mohli vyplniť a odoslať prezidentovi, generálnemu manažérovi či sekretárovi, aby sme zastihli problém, ak by nejaký bol," povedal v druhej polovici januára 2019 generálny manažér slovenských hokejových reprezentácií Miroslav Šatan.

 

Reportáž: Bokroša podržali a vo funkcii pokračuje! V budúcnosti si toto hráči už nebudú môcť dovoliť, zväz pripravuje opatrenia

Štatút reprezentanta v niekoľkých článkoch a bodoch upravuje všeobecné povinnosti reprezentanta, povinnosti reprezentanta na sociálnych sieťach, voči médiám a partnerom, osobnostné práva reprezentanta a ich zhodnocovanie, takisto obsahuje aj povinnosti SZĽH a Marketingu SZĽH. V jednom z ustanovení sa napríklad uvádza: "Reprezentant berie na vedomie, že v priestore sociálnych sietí je povinný sa zdržať akéhokoľvek konania, ktoré je spôsobilé ohroziť alebo ktoré by mohlo poškodiť povesť a/alebo dobré meno SZĽH, dobré meno slovenskej hokejovej reprezentácie, česť alebo dobré meno realizačného tímu slovenskej hokejovej reprezentácie alebo jeho členov, rovnako dobré meno členov SZĽH, Marketingu SZĽH a partnerov SZĽH a Marketingu SZĽH."

 

Okrem iného sa reprezentanti nesmú na sociálnych sieťach vôbec vyjadrovať v deň zápasu, ak sa s realizačným tímom nedohodnú inak.
 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona