SZĽH plánuje výstavbu tréningového strediska mládeže, chce 40 nových plôch

NETKY.SK • 8 Október 2015, 12:24 • 2 min
SZĽH plánuje výstavbu tréningového strediska mládeže, chce 40 nových plôch

BRATISLAVA - Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) predstavil vo štvrtok viaceré pripravované projekty týkajúce sa zlepšenia súčasnej a vybudovania novej hokejovej infraštruktúry ako i zväčšenia členskej základne na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Za cieľ si dal vybudovať ďalších 40 krytých ľadových plôch a postaviť nové tréningové stredisko mládeže, v ktorom by našli domovský stánok výbery do 18 a 20 rokov.

 

Tréningové centrum by malo stáť v Senci, výstavba si vyžiada 2,5 až 4 milióny eur. "Mesto Senec je schopné poskytnúť nám pozemok. Ak všetko pôjde podľa plánu, tak v roku 2016 by sa mohol poklepať základný kameň a približne za rok až rok a pol stredisko postaviť. Od sezóny 2017/2018 by tam už mohli výbery hrať," uviedol na štvrtkovej tlačovej konferencii Dušan Mráz, viceprezident a člen Výkonného výboru SZĽH.

 

Martin Kohút z VV SZĽH poukázal na to, že na Slovensku je momentálne iba 64 ľadových krytých plôch. Ak sa chce priblížiť svetovej špičke, potrebuje postaviť približne ďalších 40. Okrem toho si dáva zväz za cieľ pomôcť dobudovať rozostavené štadióny v Kežmarku, Žiari nad Hronom, Vranove nad Topľou a Starej Ľubovni. "Máme dve základné priority - zabezpečiť udržateľnosť súčasnej športovej infraštruktúry a zaistiť finančné zdroje na výstavbu nových štadiónov," zdôraznil Kohút.

 

Štatistický model ukázal, že v 28 mestách s počtom obyvateľov nad 10-tisíc chýba krytá ľadová plocha. Spolu tak okolo 450-tisíc ľudí nemá možnosť hrať vo svojom meste hokej. Len štyri štadióny (dva extraligové a dva prvoligové) spĺňajú aktuálne normy IIHF. V snahe zlepšiť hokejovú infraštruktúru už Dušan Mráz zažiadal o spoluprácu jednotlivé mestá, u 16 z nich našiel odozvu. "Chceli by sme pripraviť kompletný materiál pre rokovanie do vlády, ako si hokejisti predstavujú podporu zo strany štátu k budovaniu infraštruktúry. Približne začiatkom decembra ho bližšie prezentujeme. Veríme, že sa podarí vládu presvedčiť argumentmi, aby podporila výstavbu a rekonštrukciu zimných štadiónov podobným spôsobom, ako urobila v prípade futbalových ihrísk," poznamenal Mráz.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona