Szilárd Németh ukončil aktívnu kariéru, Szili: "Telo povedal koniec"

NETKY.SK • 1 Marec 2011, 08:23 • 2 min
Szilárd Németh ukončil aktívnu kariéru, Szili: "Telo povedal koniec"

Szilárd Németh ukončil aktívnu kariéru, Szili: "Telo povedal koniec"

slovakia

left justify in out

img

Slovenský futbalista Szilárd Németh ukončil aktívnu kariéru. Tridsaťtriročný útočník, ktorému v lete skončila zmluva s nemeckým klubom Alemania Aachen, mal pretrvávajúce zdravotné problémy.
      Niekdajšieho reprezentanta, ktorý odohral v národnom tíme 59 stretnutí s bilanciou 22 gólov, donútili k rozhodnutiu chronické problémy s kĺbmi a slabinami.
      "Definitívne končím. Dôvodom sú stále zdravotné problémy, ktoré mi nedovolia hrať na profesionálnej úrovni," povedal pre denník Plus jeden deň Németh a vzápätí dementoval informácie, že dôvod jeho rozhodnutia súvisí s problémami so štítnou žľazou a embóliou pľúc: "Napriek niekoľkomesačnej prestávke mám stále problémy s kĺbmi a so slabinami. Žiaľ, nejde to ďalej. Telo povedalo koniec."
      Rodák z Komárna sa do veľkého futbalu odrazil v bratislavskom Slovane, potom pôsobil v 1. FC Košice, na hosťovaní v pražskej Sparte, Interi Bratislava (dvakrát majster SR), anglickom FC Middlesbrough, na hosťovaní v Racingu Strasbourg a nemeckom klube Alemannia Aachen.
      Németh pôsobil v slovenskej reprezentačnej osemnástke a stal sa aj oporou tímu do 21 rokov, ktorý pod vedením trénera Dušana Radolského skončil na domácich ME na 4. mieste. Mladí Slováci sa tak kvalifikovali na OH 2000 v Sydney, ale vtedajšie funkcionári žlto-čiernych neuvoľnili na olympijský turnaj Németha ani jeho klubového spoluhráča z Interu Petra Babniča.
      "Ak ma niečo mrzí, tak to súvisí s národným mužstvom. S 'Á-čkom' som sa nikdy neprebojoval na záverečný turnaj. A druhá vec je tím do 21 rokov. V roku 2000 sme si vybojovali účasť na olympiáde. Ale vtedajšie vedenie slovenského futbalu si povedalo, že nemôžem ísť. Čo už...," zaspomínal Németh.  

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies