Szilárd Németh si želá, aby sa v nedeľu na Tehelnom poli oživila minulosť

NETKY.SK • 28 Február 2019, 14:44 • 2 min
Szilárd Németh si želá, aby sa v nedeľu na Tehelnom poli oživila minulosť

BRATISLAVA - Je to už vyše 20 rokov, čo si Szilárd Németh svojimi výkonmi podmanil futbalové Tehelné pole. Skromným a férovým prístupom si získal spoluhráčov v šatni a množstvom gólov zasa divákov na tribúnach. V rokoch 1994 - 1997 práve na tomto mieste v drese Slovana Bratislava rozbiehal svoju úspešnú kariéru.

slovakia

left justify in out

Aktuálne sa úprimne raduje z toho, že "belasí" sa vracajú do svojho, aj keď úplne nanovo postaveného stánku. V nedeľu na ligovom súboji odvekých rivalov Slovan Bratislava - Spartak Trnava rozhodne nebude chýbať.

"Mňa osobne teší, že Slovan sa vracia domov. Som šťastný, že sa podarilo postaviť nový štadión, k Slovanu to určite patrí," uviedol Szilárd Németh. V pokračovaní debaty upriamil svoju pozornosť na divákov. "Z hráčskej kariéry na Slovensku sú zaplnené tribúny na Tehelnom poli pre mňa jedni z tých najkrajších spomienok. Pamätám sa, že na štadión prišlo niekedy aj 28 000 divákov. Verím, že s novým štadiónom porastie návštevnosť zápasov Slovana a mnohokrát budeme môcť zažiť to, čo predtým v minulosti - zaplnené tribúny."
 

 

Futbalisti Slovana Bratislava predtým naposledy na Tehelnom poli nastúpili v súťažnom zápase 25. novembra 2009. Vtedy v odvete štvrťfinále Slovenského pohára remizovali s Myjavou 0:0. Vo vynútenom azyle na susedných Pasienkoch strávili takmer 10 rokov a v ostatných mesiacoch napriek skvelému tabuľkovému postaveniu rátali doslova každého diváka, ktorý sa na nich prišiel pozrieť. "Belasý" Slovan na "žlto-čiernych" Pasienkoch prestal lákať už aj tzv. skalných. Najvyšší čas, že sa vybudoval Národný futbalový štadión na mieste, kde pred vyše piatimi rokmi zbúrali "staré" Tehelné pole.

"Keď som bol ešte mladý hráč v Slovane, pamätám si na dva zápasy s Trnavou na Tehelnom poli v roku 1996. V obidvoch sme vtedy vyhrali - raz 3:0 a druhýkrát 3:1. V oboch dueloch sa mi podarilo skórovať, v jednom prípade som odrazenú loptu po rohovom kope doťukol do bránky a pri tom druhom góle ma vysunul spoluhráč a loptu som poslal povedľa brankára," rád si zaspomínal Szilárd Németh, ktorý v drese Slovana strelil 25 gólov.

Németh patrí s 22 gólmi aj medzi najlepších kanonierov histórie slovenskej reprezentácie. Kvituje teda aj fakt, že reprezentačný tím bude mať po Trnave ďalší dôstojný stánok na domáce zápasy v bojoch o postup na európske či svetové šampionáty. "Ako bývalý reprezentant som rád, že v Bratislave aj v Trnave stoja štadióny, na ktorých môžeme dôstojne privítať veľké svetové mužstvá. Na Tehelnom poli som odohral veľa zápasov, či už na klubovej úrovni alebo v národnom drese. Rád si spomínam na každý vydarený duel a najmä na tie pred plným hľadiskom. Na Tehelnom poli vládla vždy krásna atmosféra a verím, že toto spojenie sa obnoví do budúcnosti," uzavrel Szilárd Németh.
 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona