Szilárd Németh: Nováčik FC Middlesbrough môže ovládnuť severovýchod Anglicka

NETKY.SK • 13 December 2016, 13:22 • 2 min
Szilárd Németh: Nováčik FC Middlesbrough môže ovládnuť severovýchod Anglicka

BRATISLAVA - Slovenský bývalý futbalový reprezentant Szilárd Németh vidí v tíme aktuálneho nováčika najvyššej anglickej súťaže FC Middlesbrough driemajúci potenciál.

slovakia

left justify in out

"The Boro" po siedmich rokoch strávených v nižšej lige pôsobia od začiatku tejto sezóny v Premier League, kde mužstvu Aitora Karanku momentálne patrí 16. miesto.


"Počínanie FC Middlesbrough sledujem letmo, občas zavítam na ich oficiálnu stránku, aby som si prečítal, čo je v klube nové. Od môjho pôsobenia sa tam toho dosť zmenilo, celý hráčsky káder, tréneri aj mnoho funkcionárov," vyhlásil pre agentúru SITA Szilárd Németh. Tridsaťdeväťročný rodák z Komárna (nar. 8. augusta 1977) hrával za tento anglický klub v rokoch 2001 - 2006, v 117 vystúpeniach dosiahol 23 gólov.


Najväčšími úspechmi Middlesbrough z nedávnych rokov je účasť vo finále Pohára UEFA 2005/2006 a triumf v anglickom Ligovom pohári v ročníku 2003/2004. Szilárd Németh je presvedčený, že momentálne by mala byť prioritou klubu záchrana, ale v neskoršom období nie sú vylúčené ďalšie väčšie úspechy. "So súčasným trénerom Aitorom Karankom, ktorý sa vyučil pri Josém Mourinhovi, by sa to mohlo podariť," myslí si odchovanec Slovana Bratislava, ktorý si legionársky angažmán vystrieľal až v konkurenčnom Interi (1999 - 2001).


"Mám radosť, že tím Middlesbrough postúpil do Premier League, ale keďže je momentálne nováčik, v tejto sezóne bude najdôležitejšie zachrániť sa v súťaži. V následných dvoch až troch rokoch bude potrebné stabilizovať svoju pozíciu medzi anglickou elitou. Až následne môže dôjsť k tomu, že do klubu začnú prichádzať aj zvučnejšie mená a ´Boro´ by mohlo začať pomýšľať aj na vyššie priečky," doplnil Németh.


Podľa kedysi mimoriadne rýchleho útočníka s čuchom na góly by mohol FC Middlesbrough vyťažiť aj zo svojej geografickej pozície, veď z uvedeného územia sú na tom "Smoggies" v tejto chvíli najlepšie. "Middlesbrough by mohol veľa získať zo svojho geografického postavenia. Mohlo by byť výhodou, že tradičné kluby zo severovýchodu Anglicka, či už Leeds United alebo Newcastle United, momentálne pôsobia v druhej lige. Netreba zabúdať ani na Sunderland, ale myslím si, že Middlesbrough je aktuálne v rámci tohto územia klubom, ktorému sa darí najviac. Na anglickom severovýchode by sa mu tým pádom mohlo dostať väčšej podpory, klub by mohol získať na svoju stranu ďalších sponzorov a to by prispelo k jeho ďalšiemu rozvoju," skonštatoval v interview pre agentúru SITA Szilárd Németh.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona