Szijjártó: Žiadna krajina v strednej Európe si nemôže dovoliť zlé vzťahy s Ruskom

NETKY.SK • 27 Máj 2016, 13:11 • 2 min
Szijjártó: Žiadna krajina v strednej Európe si nemôže dovoliť zlé vzťahy s Ruskom

BUDAPEŠŤ - Vyšehradská skupina (V4) je najužšou spoluprácou politického druhu v rámci Európskej únie, pričom Maďarsko v oblasti zahraničnej politiky uvažuje práve v zhode s ďalšími krajinami V4.

slovakia

left justify in out

Vo vysielaní komerčnej spravodajskej stanice InfoRádió to vyhlásil dnes maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó, ktorý zdôraznil, že Maďarsko nechce rozleptať európsku jednotu.

Šéf maďarskej diplomacie sa ostro ohradil voči tomu, čo považuje za snahu postaviť jeho krajinu do úlohy akéhosi narušiteľa európskej jednoty iba preto, že presadzuje pragmatickú spoluprácu s Ruskom.

 

"Kto trocha pozná strednú Európu, vie, že žiadna krajina v tomto regióne si nemôže dovoliť, aby nemala vzťahy s Ruskom," povedal Szijjártó, ktorý v stredu rokoval v Budapešti s ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom.

 

Maďarský minister zdôraznil, že v dlhodobom horizonte je potrebné zachovať možnosť spolupráce medzi Európskou úniou a Eurázijským hospodárskym spoločenstvom. Ako dodal, čoraz zreteľnejšie sa ukazuje, že hospodárskym motorom EÚ je práve zoskupenie V4.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies