Szijjártó z New Yorku: Kvóty sú možno politicky mŕtve, rozhodnutia sú ale platné

NETKY.SK • 20 September 2016, 10:27 • 2 min
Szijjártó z New Yorku: Kvóty sú možno politicky mŕtve, rozhodnutia sú ale platné

NEW YORK - Politicky sú prisťahovalecké kvóty možno už mŕtve, avšak príslušné rozhodnutia v Bruseli sú, žiaľ, ešte stále platné, povedal v pondelok večer v rozhovore pre maďarskú komerčnú televíziu ATV na margo piatkového bratislavského summitu EÚ maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.

slovakia

left justify in out

Šéf diplomacie, ktorý je prítomný na Valnom zhromaždení OSN v New Yorku, vyjadril názor, že bruselské inštitúcie nie sú riadené politickými mechanizmami, ale v prípade povinných kvót "obchádzajú zákonodarcov a robia podfuky".

 

Szijjártó na pôde OSN predložil šesťbodový návrh na riešenie utečeneckej krízy: "Okrem iného som v návrhu uviedol, že dôvody, ktoré vedú k masovej migrácii, treba riešiť tam, kde vznikajú, a nie motivovať ľudí na to, aby odchádzali do rozvinutejších krajín."

 

Maďarský minister ďalej zdôraznil, že nekontrolovaným prekračovaním štátnych hraníc sa prenáša teroristická hrozba z jednej časti sveta do druhej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies