Szijjártó: Výbor OSN pre ľudské práva by nemal zasahovať do maďarských volieb

NETKY.SK • 5 Apríl 2018, 21:10 • 2 min
Szijjártó: Výbor OSN pre ľudské práva by nemal zasahovať do maďarských volieb

BUDAPEŠŤ - Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó vyzval vo štvrtok Výbor OSN pre ľudské práva, aby nezasahoval do predvolebnej kampane maďarských parlamentných volieb, informovala agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Šéf maďarskej diplomacie reagoval na výzvu výboru, aby Maďarsko zasiahlo proti šíreniu nenávisti politikmi voči menšinám - medzi nimi Rómom a moslimom. Výbor ďalej vyzval Maďarsko, aby odvolalo zákon, ktorý umožňuje policajtom deportovať tých, čo ilegálne prekročia hranice bez toho, aby mohli požiadať o azyl.

 

Výbor vzniesol námietky aj voči návrhu zákona nazvaného Stop Sorosovi, ktorý by splnomocnil ministra vnútra, aby odvolávajúc sa na národnobezpečnostné riziko zakázal činnosť občianskych organizácií. Maďarskú vládu vyzval, aby odmietla tento návrh zákona.

 

"Výbor OSN pre ľudské práva sa jednoznačne postavil na stranu amerického finančníka Georgea Sorosa a migrantov a proti Maďarom. Je neprijateľné, že pre výbor sú dôležitejšie práva, ako práva Maďarov na bezpečnosť," uviedol vo vyhlásení Szijjártó, ktorý zdôraznil, že vláda premiéra Viktora Orbána nepodľahne žiadnemu tlaku. Parlamentné voľby v Maďarsku sa konajú v nedeľu 8. apríla.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies