Szijjártó v Skopje: Maďarsko pomôže Macedónsku strážiť hranice aj na budúci rok

NETKY.SK • 2 December 2016, 18:50 • 2 min
Szijjártó v Skopje: Maďarsko pomôže Macedónsku strážiť hranice aj na budúci rok

SKOPJE/BUKUREŠŤ - Maďarsko poskytne pomoc Macedónsku, aby dokázalo chrániť svoje hranice pred migrantmi, aj na budúci rok.

slovakia

left justify in out

Povedal to dnes v Skopje maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó, ktorý pricestoval na kampaň vládnej strany Vnútorná macedónska revolučná organizácia - Demokratická strana macedónskej národnej jednoty (VMRO-DPMNE).

 

Šéf maďarskej diplomacie pre agentúru MTI uviedol, že v prípade ďalšej prisťahovaleckej vlny zostáva Macedónsko najjužnejšou krajinou, na ktorú je možné spoliehať sa v otázke zastavenia migrantov.

 

"Nemožno predvídať, dokedy vydrží dohoda medzi Európskou úniou a Tureckom o zastavení migrantov," dodal Szijjártó, ktorý opakovane súril Brusel, aby začal prístupové rokovania s Macedónskom. Grécku adresoval maďarský minister výzvu, aby tentoraz nevetovalo začatie rokovaní.

 

Vstupom do EÚ, ale i Severoatlantickej aliancie, by sa podľa Szijjártóa Macedónsko posilnilo a pri prípadnej ďalšej vlne prisťahovalcov by malo väčšie šance ochrániť strednú Európu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies