Szijjártó v reakcii na Renziho kritiku: Taliansko by malo dodržiavať pravidlá

NETKY.SK • 26 Október 2016, 10:29 • 2 min
Szijjártó v reakcii na Renziho kritiku: Taliansko by malo dodržiavať pravidlá

BUDAPEŠŤ - Ak by Taliansko dodržiavalo spoločné schengenské pravidlá, tlak prisťahovalcov na Európsku úniu by bol podstatne menší, reagoval dnes podľa agentúry MTI maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó na kritiku talianskeho premiéra Mattea Renziho.

slovakia

left justify in out

"Ak krajiny strednej Európy nepomôžu pri riešení migračnej krízy, na peniaze od Talianov môžu zabudnúť," povedal podľa MTI v utorok v talianskej štátnej televízii Renzi, podľa ktorého nie je správne, ak Maďarsko, Česko a Slovensko nepomôžu. Ako dodal, Taliansko je pripravené preto aj vetovať rozpočet EÚ.

 

"Predseda talianskej vlády vníma situáciu úplne zle. Na zdroje Únie totiž krajiny strednej Európy majú nárok. Navyše tieto krajiny vstupom do EÚ otvorili svoje trhy - medzi inými aj talianskym podnikom. A tie krajiny tu dosiahli vážne zisky," zdôraznil Szijjártó.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona