Szijjártó v OSN: Utečeneckú krízu musí riešiť medzinárodné spoločenstvo

NETKY.SK • 3 Október 2015, 19:46 • 2 min
Szijjártó v OSN: Utečeneckú krízu musí riešiť medzinárodné spoločenstvo

NEW YORK - Šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó dnes varoval, že súčasný nápor migrantov môže postupne destabilizovať celú Európu.

slovakia

left justify in out

Uviedol to počas vystúpenia vo všeobecnej rozprave na 70. Valnom zhromaždení OSN v New Yorku, informovala agentúra AP.

 

"Ide o masovú migráciu s neobmedzenými ľudskými zdrojmi a ak sa nám nepodarí tento prílev v krátkom čase zastaviť, tak budeme tejto výzve čeliť ešte dlhú dobu," vyhlásil Szijjártó, maďarský minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov.

 

Zdôraznil, že utečenecká kríza je globálnym problémom a predstavil päťbodový plán na jej riešenie. Najskôr je podľa neho potrebné vystupňovať medzinárodné úsilie zamerané na elimináciu extrémistickej skupiny Islamský štát (IS) a následne prispieť k stabilizácii Blízkeho východu a severnej Afriky.

 

Szijjártóov plán podľa AP ďalej počíta so zavedením svetových kvót na relokáciu migrantov, s posilnením mierových misií OSN a s úplnou implementáciou 17 nových rozvojových cieľov OSN.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies