Szijjártó v Berlíne: Nemecko a Maďarsko chcú silnú a bezpečnú Európsku úniu

NETKY.SK • 5 Jún 2018, 16:28 • 2 min
Szijjártó v Berlíne: Nemecko a Maďarsko chcú silnú a bezpečnú Európsku úniu

BERLÍN - Záujmom Maďarska i Nemecka je silná, bezpečná a konkurencieschopná Európska únia. Povedal to v utorok v Berlíne maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó po schôdzke so šéfom nemeckej diplomacie Heikom Maasom.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI nemecký minister zdôraznil, že Nemecko je najdôležitejším hospodárskym partnerom Maďarska, v ktorom pôsobí už 6000 nemeckých firiem. Maas dodal, že dialóg medzi Nemeckom a Maďarskom treba posilňovať, pretože jednota v EÚ nebola nikdy taká dôležitá ako teraz.

 

K intenzívnejšiemu dialógu podľa slov šéfa nemeckej diplomacie prispeje aj decembrové budapeštianske nemecko-maďarské fórum zamerané v prvom rade na mladých ľudí vo veku do 35 rokov.

 

Szijjártó vyzdvihol význam ekonomickej spolupráce Nemecka s krajinami strednej Európy, ktorú označil za kľúčovú.

"Zhodli sme sa v tom, že obe krajiny chcú EÚ, ktorá dokáže ubrániť svoje hranice a pomôže v rozvoji okolitých regiónov. Tomu poslúži aj v utorok podpísaná dohoda o spoločnom maďarsko-nemeckom projekte rozvoja v oblasti vodohospodárstva v afrických krajinách a krajinách Blízkeho východu, ktorý napomôže tomu, aby sa mnohí utečenci mohli vrátiť do svojich krajín a žili dôstojný život vo svojej vlasti," uzavrel maďarský minister zahraničných vecí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies