Szijjártó ubezpečil Pompea: Maďarsko sa nepripojí ku krajinám kritizujúcim USA

NETKY.SK • 30 Máj 2018, 20:04 • 2 min
Szijjártó ubezpečil Pompea: Maďarsko sa nepripojí ku krajinám kritizujúcim USA

BUDAPEŠŤ - Maďarsko sa nepostaví do radu európskych krajín, ktoré už pomaly "maniacky" kritizujú USA, ubezpečil v stredu vo Washingtone maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó šéfa diplomacie USA Mikea Pompea.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI maďarský minister po schôdzke podotkol, že Spojené štáty vnímajú Maďarsko a celý región strednej Európy ako prirodzeného spojenca.

 

Szijjártó dodal, že USA a Maďarsko spolupracujú v zahraničnopolitických otázkach, ako napríklad v otázke reformy Organizácie spojených národov (OSN), ale aj v snahe dosiahnuť čestný medzinárodný postoj k Izraelu.

 

"Spolupracujeme aj v boji proti ilegálnej migrácii, terorizmu či v ochrane kresťanských spoločenstiev vo svete," zdôraznil šéf maďarskej diplomacie.

 

Internetové vydanie maďarského ľavicového denníka Népszava v súvislosti so schôdzkou poznamenalo, že maďarského ministra zahraničných vecí prijali vo Washingtone naposledy v roku 2012, keď János Martonyi presviedčal Hillary Clintonovú, že v Maďarsku je "všetko v poriadku".

 

Denník dodáva, že pre Pompea, ktorý predtým riadil CIA, zrejme otázka dodržiavania pravidiel právneho štátu v Maďarsku nebola hlavnou témou rozhovoru so Szijjártóom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies