Szijjártó: Talianska polícia nenašla žiadny náznak poruchy havarovaného autobusu

NETKY.SK • 24 Január 2017, 14:31 • 2 min
Szijjártó: Talianska polícia nenašla žiadny náznak poruchy havarovaného autobusu

BUDAPEŠŤ - Talianska polícia podľa doterajších výsledkov vyšetrovania tragickej nehody maďarského autobusu nenašla žiadne náznaky, ktoré by svedčili o technickej poruche vozidla. Podľa agentúry MTI to dnes uviedol maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.

slovakia

left justify in out

Šéf diplomacie v súvislosti s haváriou, ktorá si minulý piatok vyžiadala 16 obetí, ďalej podotkol, že talianske vyšetrovacie orgány potvrdili pôvodné informácie, podľa ktorých autobus nezanechal nijaké brzdné stopy.

 

Dodal, že z výpovede cestujúcich, ktorí nehodu prežili, vyplýva, že katastrofe nepredchádzala žiadna mimoriadna udalosť.

 

Maďarský autobus so žiakmi gymnázia, vracajúcimi sa z lyžiarskeho zájazdu vo Francúzsku, havaroval z doposiaľ neznámych príčin v piatok pred polnocou na diaľnici A4 pri talianskej Verone.

 

Autobus po náraze do mostového piliera vyhorel do tla. Pri nehode zomrelo 16 ľudí. Jedného pasažiera udržiavajú v umelom spánku, dvaja sú v kritickom stave, desiati sú zranení ťažko a 13 ľahšie.

 

Bez zranení vyviazlo 12 cestujúcich. V Taliansku zostala už iba dvojica pacientov v kritickom stave, ostatných zranených postupne previezli letecky a sanitkou do Budapešti.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona