Szijjártó spolu s Vučičom kritizovali Chorvátsko

NETKY.SK • 23 September 2015, 16:17 • 2 min
Szijjártó spolu s Vučičom kritizovali Chorvátsko

BUDAPEŠŤ - Srbsko a Maďarsko majú podobný osud, keďže obom spôsobujú v súvislosti s migračnou krízou vážne problémy dve členské krajiny Európskej únie - Grécko a Chorvátsko.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes v meste Senta na severe Vojvodiny maďarský minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Péter Szijjártó po schôdzke so srbským premiérom Aleksandrom Vučičom.

 

Podľa agentúry MTI maďarský minister povedal, že Grécko spôsobuje problémy tým, že nedokáže ochrániť svoje vonkajšie hranice. Chorvátsko zasa tým, že otvorene deklarovalo, že bude ignorovať európske právne normy a solidaritu, tisíce migrantov vozí do Maďarska, pritom Srbsku dáva ultimátum, aby tiež vozilo migrantov smerom k Maďarsku.

 

Szijjártó ocenil, že Srbsko tomu zatiaľ "korektne odolalo". Vučič ho ubezpečil, že to tak zostane aj naďalej, a poznamenal, že aj Srbsko považuje konanie Chorvátska za neprijateľné.

 

Vučič zaslal dnes podľa tlačového oddelenia srbskej vlády najvyšším predstaviteľom Európskej únie (EÚ) list vzťahujúci sa k jednostrannému rozhodnutiu Chorvátska uzavrieť hraničné priechody so Srbskom, informovala chorvátska agentúra HINA.

 

Srbský minister zahraničných vecí Ivica Dačič v tejto súvislosti vyhlásil, že Chorvátsko vedie obchodnú vojnu voči Srbsku.

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v Bavorsku avizoval, že Maďarsko je pripravené kedykoľvek fyzicky uzatvoriť zelenú hranicu s Chorvátskom, ako to urobilo aj na hraniciach so Srbskom 15. septembra.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona