Szijjártó: Späť prijmeme iba migrantov, ktorí na územie EÚ vstúpili v Maďarsku

NETKY.SK • 7 September 2016, 14:50 • 2 min
Szijjártó: Späť prijmeme iba migrantov, ktorí na územie EÚ vstúpili v Maďarsku

BUDAPEŠŤ - Maďarsko prijme späť iba tých prisťahovalcov, ktorí na územie Európskej únie prvýkrát vstúpili v Maďarsku, povedal dnes pre agentúru MTI maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.

slovakia

left justify in out

Šéf maďarskej diplomacie tak reagoval na slová rakúskeho ministra vnútra Wolfganga Sobotku, ktorý avizoval, že jeho krajina sa obráti na súd, ak Maďarsko neprijme žiadateľov o azyl, ktorí by mali svoju žiadosť v súlade s európskymi normami podať v štáte, v ktorom prvýkrát stúpili na územie EÚ.

 

Szijjártó zdôraznil, že utečenci z Blízkeho východu či Afriky evidentne vkročili na územie únie v iných krajinách než v Maďarsku. Nemožno sa pritom podľa neho vyhovárať na skutočnosť, že ich v tých krajinách nezaregistrovali.

 

"Maďarsko dodržiava európske normy, stráži hranice a registruje prisťahovalcov. Fakt, že počet prichádzajúcich ilegálnych migrantov do Rakúska klesá, je výsledkom sprísnenia ochrany maďarských hraníc," konštatoval maďarský minister zahraničných vecí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona