Szijjártó rokoval v Budapešti s Malmströmovou o dohodách v obchodovaní EÚ s Kanadou a USA

NETKY.SK • 26 September 2016, 17:54 • 2 min
Szijjártó rokoval v Budapešti s Malmströmovou o dohodách v obchodovaní EÚ s Kanadou a USA

BUDAPEŠŤ - Záujmom Maďarska z hľadiska národného hospodárstva je obchodovanie bez zbytočných prekážok, povedal dnes maďarský minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Péter Szijjártó po schôdzke s eurokomisárkou pre obchod Ceciliou Malmströmovou.

slovakia

left justify in out

V súvislosti s chystaným podpisom už uzavretej Komplexnej hospodárskej a obchodnej dohody medzi EÚ a Kanadou (CETA) šéf maďarskej diplomacie poznamenal, že vláda sa obrátila na parlament so žiadosťou o vyjadrenie postoja poslancov. Zo zahranično-ekonomického pohľadu je Kanada pre Maďarsko dôležitým partnerom a kanadské investície plnia dôležitú úlohu v maďarskej ekonomike.

 

Na margo rokovaní o Transatlantickom partnerstve v oblasti obchodu a investícií (TTIP) s USA Szijjártó podčiarkol, že maďarsko-americká spolupráca je mimoriadne úspešná. "Je všeobecným záujmom, aby rokovania pokračovali v dobrom tempe," dodal.

 

Malmströmová vyjadrila presvedčenie, že Maďarsko podporí dohodu CETA, pretože podľa jej slov by priniesla tejto krajine okamžité hospodárske výhody.

 

Eurokomisárka, ktorá v súčasnosti absolvuje okružnú cestu po členských krajinách únie, podotkla, že EÚ sa snaží dosiahnuť v otázke TTIP čo najväčší pokrok. "Rokovania EÚ s USA budú samozrejme pokračovať aj s budúcim americkým prezidentom," uzavrela.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona