Szijjártó pre BBC: Naši policajti neboli brutálni voči migrantom

NETKY.SK • 20 Október 2016, 18:42 • 2 min
Szijjártó pre BBC: Naši policajti neboli brutálni voči migrantom

BUDAPEŠŤ - Správy o brutalite maďarských policajtov voči migrantom nie sú pravdivé, cituje dnes agentúra MTI slová maďarského ministra zahraničných vecí Pétera Szijjártóa z rozhovoru pre britskú rozhlasovú stanicu BBC.

slovakia

left justify in out

"Kto tvrdí niečo takéto, nebol nikdy v Maďarsku. Ak však bol, potom klame," povedal šéf diplomacie v súvislosti s informáciami v správe medzinárodnej ľudskoprávnej organizácie Human Rights Watch (HRW).

 

Podľa HRW maďarskí policajti zaobchádzali kruto s mnohými migrantmi, ktorých státisíce vlani prechádzali Maďarskom smerom do západoeurópskych krajín.

 

Szijjártó zdôraznil, že maďarskí policajti nie sú brutálni, práve naopak. "Mnohí migranti vystupovali agresívne voči policajtom. Na hraniciach do nich hádzali kamene, pričom mnohých zranili. V zahraničných médiách sa o tom nezmienili," dodal maďarský minister s poznámkou, že by bol zvedavý, čo by robila britská polícia, ak by sa v Londýne takto zachovali voči nej.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies