Szijjártó: NATO sa môže spoľahnúť na účasť Maďarska v spoločných akciách

NETKY.SK • 30 September 2016, 15:32 • 2 min
Szijjártó: NATO sa môže spoľahnúť na účasť Maďarska v spoločných akciách

BUDAPEŠŤ - Severoatlantická aliancia sa aj naďalej môže spoliehať na účasť Maďarska v spoločných akciách. Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó to dnes vyhlásil po schôdzke s predsedom Vojenského výboru NATO Petrom Pavlom v Budapešti.

slovakia

left justify in out

"Pokračujeme v kontrole slovinského vzdušného priestoru, v roku 2017 pošleme do Pobaltia na tri mesiace 150 vojakov a v záujme rozšírenia kapacít južných partnerov budeme cvičiť irackých a jordánskych dôstojníkov v oblasti pyrotechniky," povedal Szijjártó.

 

Maďarsko bude aj naďalej plniť úlohy v rámci afganskej misie, ktorej sa zúčastní 101 príslušníkov maďarských ozbrojených síl. Podporí aj výcvik afganských bezpečnostných zložiek, a to sumou 500.000 dolárov (445.633 eur), píše sa vo vyhlásení maďarskej diplomacie, ktoré zverejnila agentúra MTI. Petr Pavel vyjadril Maďarsku uznanie za to, že je spoľahlivým spojencom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies