Szijjártó: Maďarsko zintenzívni diplomatické aktivity smerom k západnému Balkánu

NETKY.SK • 9 December 2015, 15:00 • 2 min
Szijjártó: Maďarsko zintenzívni diplomatické aktivity smerom k západnému Balkánu

BUDAPEŠŤ - Maďarsko výrazne zintenzívni svoje diplomatické aktivity smerom k západnému Balkánu, vyhlásil dnes v Budapešti minister zahraničných vecí Péter Szijjártó po rokovaní s podpredsedom vlády Kosova a šéfom diplomacie Hashimom Thacim.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI Szijjártó povedal, že bezpečnostným, hospodárskym a strategickým záujmom Maďarska je, aby na západnom Balkáne vládol mier a bola tam stabilita. Prisťahovalecká vlna podľa jeho slov generovala v tejto zemepisnej oblasti napätie, kvôli ktorému význam uvedených cieľov vzrástol.

 

"Navyše, teroristická organizácia Islamský štát v snahe o získanie priestoru v Európe považuje západný Balkán za dôležitú základňu, preto sú teraz rozhodnutia týkajúce sa stability tohto regiónu akútnejšie než kedykoľvek inokedy," zdôraznil minister.

 

"Vzťahy Maďarska s Kosovom sú vynikajúce. Naším cieľom je, aby sme spolupracovali nielen vo vojenskej a politickej oblasti, ale aj v hospodárstve," povedal Thaci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona